CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

torsdag 29. mai 2008

Hvordan er det å blogge?!

Nesten sommerferie og vi har gått et helt år på Sandvika videregående. Vi har blogget en del dette året som har gått, og jeg synes egentlig det å blogge er helt greit. Det er i hvertfall litt mer spennende enn andre norsklekser og oppgaver. Jeg synes vi bør fortsette å blogge, fordi når vi blogger får vi en sjanse til å dele egne meninger og fortelle om temaer som interesserer oss. Vi får friere tøyler, og sjansen til å vise andre hvem vi er gjennom bloggen. Det eneste negative jeg kan si om blogging for min egen del er at jeg ikke eier humor, og derfor blir ingen av mine innlegg så veldig morsomme. Men ellers så er blogging topp for de med humor og fantasi - fortsett blogging.

Sommerklemmer fra Madelene

torsdag 8. mai 2008

Dagens tema-Reklame!

Dagens tema-reklame! De har seg sånn at vi er utsatt for reklame hver eneste dag. Når vi sitter på bussen, når vi kjøper mat, når vi surfer på nettet og når vi hører på radio eller ser på tv. Reklame er enkelt og greit, overalt. Dagens oppgave er å tolke to forskjellige reklamer


"Covet" By Sarah Jessica Parker.
Den første reklamen jeg valgte var en parfyme av Sarah Jessica Parker. Det er ingen ordspill, eller ord i det hele tatt i reklamen, kun et bildet. Fargene er klare og varme. Eetter min mening vil jeg tro at målgruppen er damer mellom 19 og 35 år.
Ved første øyekast fanges oppmerksonheten din av Sarah Jessica Parker.Det er brukt en lysere tone rundt henne, og dette gjør at man legger mer merke til personen. Øynene hennes er veldig markerte og mørke, og dette gjør at oppmerksomheten din fanges. Når det er sagt legger du i etterkant fort merke til parfymen. Den er stor, med en grønn klar farge som gjør at den skilller seg ut fra alle andre farger i bildet. Personlig synes jeg reklamen er fin. Man legger merke til den, men det eneste jeg synes er rart, med parfyme reklame generelt, er at man ikke har anelse av hva parfymen lukter, uansett hvor god reklamen er.
Du kan få en pekepinn på i hvilken kategori lukten tilhører, men vil likevel ikke vite hva parfymen lukter..

En annen reklame som fanget oppmerksomheten min var reklamen for zon. Jeg vil tro at målgruppen er for litt eldre mennesker. Denne går på tv, og jeg er sikker på at alle har fått med seg zon reklamen. Det er riktig nok en vanlig reklame for en salve som du kan smøre på steder du har smerte, men du legger likevel merke til den. Fordi, de som har laget denne reklamen har brukt en genial teknikk. "Hvis du vet hvor du har vondt, hvorfor behandle hele kroppen?" dette blir sagt i den mest unaturlige tonen du kan tenke deg, noe som gjør en irritert. Med andre ord, du vil huske den. Når det gjelder farger og slikt blir det brukt en hvit bakgrunn for å legge vekt på det som er i front, damen som smører seg inn, og denne zon tuben. Først får du øye på zon tuben, men etterhvert som denne damen starter å snakke er oppmerksomheten din hennes. Denne reklamen er så ekstremt irriterende at den er genial. Personlig synes jeg produsentene av denne reklamen har gjort en brilliant jobb, for ALLE vet hva Zon er!

torsdag 10. april 2008

"Kjærlighet, Lykke og Solidaritet"



Tung tids tale av Halldis Moren Vesaas.


"Det heiter ikkje: eg - no lenger.
Heretter heiter det: vi.
Eig du lykka så er ho ikkje lenger
berre di.
Alt det som bror din kan ta imot
av lykka di, må du gi.
Alt du kan løfte av børa til bror din,
må du ta på deg.
Det er mange ikring deg som frys.
Ver du eit bål, strål varme ifrå deg!
Hender finn hender, herd stør herd,
barm slår varmt imot barm.
Det hjelper da litt, nokre få forfrosne,
at du er varm!"


Dikter er skrevet av Halldis Moren Vesaas, og ble gitt ut i 1945. Halldis har skrevet mange barne-og ungdomsbøker, og har gitt ut flere diktsamlinger. Temaene hun ineresserer seg for er kjærlighet, lykke og solidaritet.

Personlig mener jeg at diktet handler om krigen samfunnet var preget av på denne tiden. Det var i 1945 at andre verdenskrig endte, og denne krigen hadde ikke bare skadet folk da den tok sted, men også i ettertid hadde andre verdenskrig satt sine spor. Det jeg tror, og mener at Halldis vil formidle til leseren, er at under denne perioden folk befandt seg i når Halldis valgte å skrive diktet, så var det veldig viktig å vise medlidenhet for andre mennesker. Det var viktig å se menneskene rundt seg, og hjelpe de som ikke hadde det så godt, men viktigst av alt å tro på at landet kunne komme seg sterkere igjennom en slik krig. Folket måtte samarbeide, og vise tillit til hverandre for å bli et sterkere land.


I 9. klasse fikk vi i oppgave å analysere dette diktet. Jeg husker det godt for jeg synes det er et utrolig sterkt dikt som tar opp hvordan menneskene måtte hjelpe hverandre gjennom sorgen etter andre verdenskrig ved å vise medlidenhet og kjærlighet ovenfor andre. Halldis Moren Vesaas er en god forfatter som får frem på de best mulige måter hvordan det var å komme seg igjennom tiden etter en av verdens mest grusomme kriger.


torsdag 3. april 2008

Som sendt fra himmelen


De heldigste har fått sendt sin bestevenn fra himmelen,

jeg er en av de heldige, for jeg har funnet min.

Du er min aller beste bestevenn, og jeg håper jeg er din?

Det er vanskelig å finne en så god venn som deg,

og i hjertet mitt er du godt gjemt.

Jeg er sikker på at det alltid vil være deg og meg,

for en bestevenn som deg blir aldri glemt...

fredag 14. mars 2008

Mannen som elsket Yngve


Regi: Stian kristiansen
Manus: Tore Renberg
Genre: Drama
Skuespillere: Rolf Kristian Larsen, Ida Elise Broch, Arthur Berning, Ole Christoffer Ertvaag
Språk: Norsk
Produsent: Yngve Sæther
Produksjonsår: 2008
.
Året er 1989. Jarle Klepp lever livet i Stavanger, og hverdagen ser ut til å gå den rette vei. Han har kjæreste, spiller i band, og har en kjempe god bestekompis. Selvom livet til Jarle Klepp virker som alle andre ungdommer sitt er det noe som skjuler seg under overflaten, noe er annerledes. En dag dukker Yngve opp som den nye gutten i klassen. Jarle blir overraskende interessert i den nye gutten, og de blir fort venner. Det viser seg at Jarle endrer prioriteringer, og Yngve kommer i første rekke. Etterhvert blir stemningen mellom Jarle og kjæreste og venner veldig anstrengt når Jarle dropper treningen til fordel for Yngve.
Det er en veldig god film, som man blir veldig "berørt" av. Den gir veldig inntrykk, og det er nok mange som kjenner seg igjen i den situasjonen Jarle befinner seg i. Det eneste jeg synes var litt merkelig med filmen var slutten, den var en smule ufullstendig, og vanskelig å forstå. For å et fullstendig inntrykk av "mannen som elsket Yngve" anbefaler jeg å lese boken. Boken er mer detaljert og handlingen går mer i dybden. Ellers er filmen veldig bra.
Terningkast: 5-

torsdag 13. mars 2008

Bidra en gang for mye enn en gang for lite


"I juli i 2005 døde en fem måneder gammel gutt rett foran et TV-kamera i Niger, og BBC erklærte sultkatastrofe. Den medisinske nødhjelpsorganisasjonen Leger uten grenser slo alarm.
Men det var ingen sultkatastrofe, hevdet dokumentaren ”Sultbløffen”. Jan Egeland var sjef for nødhjelpsoperasjonene i FN. Sammen med verdenspressen fikk han folk til å åpne lommebøkene og gi penger. " Fra en debatt
i programmet tabloid.

Debatten tar opp om vi blir lurt til å gi penger til kriseområder som ikke finnes. Selvom det skulle vise seg at det ikke var noen sultekatastrofe, er det ikke bedre å bidra en gang for mye enn for lite? Vi klarer oss jo helt fint selvom vi gir 100 kr, og det viser seg at det ikke var sultekatastrofe. Vi lider ingen nød av den grunn, mest sannsynlig vil vi ikke merke forskjell i det hele tatt. Verden reagerer som om det skulle ha skjedd en forferdelig skandale når slike ting skjer. Hvorfor det? Er det ikke bedre å gi et bidrag en gang for mye, enn å bidra en gang for lite?
Dette er ingen stor skandale, selve skandalen i det hele er hvor grådige det viser seg at folk kan være..

Bilde

onsdag 5. mars 2008

Godt førsteinntrykk

Sandvika gir et godt førsteinnytrykk da skolen debuterte med revyen "Oppskrift på fiasko"


27 februar var Sandvika videregående stolte over å vise sin første revy noensinne! Revyen viste seg å bli en suksess, og andre skoler bør skjelve i buksene, for Sandvika revyen kan gi hard konkuranse i fremtiden.



På bildet: Karsten Kåss, Sara Kløverød Adolphson, Marianne Hermansen og Amanda Haver Mathiesen bilde tatt fra budstikka.


Revyen starter med en scene der Gud, Jesus, Satan og Buddha bestemmer seg for å finne på nye morsomheter etter millionvis av omganger med golf. "Menneske" er deres nye leketøy, og spillet går ut på å samle flest mennesker på sin side. Noe som viser seg å bli litt av en fiasko.





sjarmtroll


Sandvika revyen hadde samlet en gjeng med mange talenter. blant annet representerte skuespilleren Amanda Haver Mathiesen førsteklassingene med stor stolthet. Som skuespiller gjorde hun en strålende jobb med å sjarmere publikum i senk med sine talenter på scenen. Danserne skal ha ros for kreative og orginale dansenumre, bandet gir også revyen et eget særpreg





Elegant humor


Revyen inneholder mange gode sketsjer, og skuespillerne gir publikum lattermilde øyeblikk fra begynnelse til slutt. Sandvika revyen har mange gullkorn i løpet av revyen, og selvom noen av sketsjene blir i lengste laget er flertallet godt gjennomført og morsomt skrevet. For å være Sandvika's debut-revy kan vi forvente store ting fra Sandvika i revysammenheng senere. Andre skoler bør holde øynene åpne, for denne skolen kan by på hard konkurranse.